Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
E-Flaixos en BCP, 8
divendres, 18 de juliol de 2008 12:48
AddThis Social Bookmark Button

CREIX EL BANC DE GERMOPLASMA DE BRASIL

El Banc de germoplasma del Brasil és a punt d'atènyer la mida de 150.000 mostres conservades, que el farà el quart del món en volum d'accessions, per darrera del dels Estats Units (500.000), Xina (390.000) i Alemanya (160.000). Aquest banc és gestionat per la Corporació Brasilera de Recerca Agrícola (Embrapa) i el Ministeri d'Agricultura i té per finalitat la conservació dels recursos genètics de la flora de Brasil.

Més informació


 

REGULADA L'ESCALADA AL PARC NATURAL DE MONTSERRAT

A les I JCCF es va presentar una comunicació de l’equip d’A. Gómez Bolea relativa a l’efecte de les activitats d’escalada al massís de Montserrat sobre Erodium rupestre  (web de les I JCCF) i de sempre hi ha hagut una preocupació per la possible afectació d'aquesta apràctica esportiva sobre el medi natural. Després de diversos estudis d'avaluació,  ara el parc anuncia la regulació d’aquesta activitat per fer-la compatible amb la conservació dels elements naturals de la muntanya.
 
Més informació: 

  • Notícia 18.07.2008 - Regio7.cat
  • Notícia  4.06.08 -  FEEC (Federació d’entitats excursionistes de Catalunya)
  • Informació Patronat de la Muntanya de Montserrat
  • Informació Parc Natural de Montserrat

 
JOSEP M. NINOT, NOU PRESIDENT DE LA ICHN

El Dr. Josep M. Ninot, professor de Botànica de la Facultat de Biologia de la UB ha estat elegit nou president de la Institució Catalana d'Història Natural, en substitució de Josep Peñuelas, que havia arribat al final del seu mandat.

El  relleu va tenir lloc el 30 de juny passat, quan se celebrà l’Assemblea General de la ICHN, durant la qual es va produir la renovació de càrrecs del Consell Directiu, que queda constituït de la següent manera:

President: Josep M. Ninot Sugrañes
Vicepresident: Joan Pino Vilalta
Secretari: Xavier Escuté Gasulla
Tresorer: Marc Martín Pérez
Vocals: Roser Campeny Valls, Moisès Guardiola Bufí, Pere Luque Pino, Núria Morral Nadal, Oriol Oms Llobet, Xavier Sabaté Rotés, Delfí Sanuy Castells i Florenci Vallès Sala

 


PUBLICACIONS

 
Bouteloua, 4 (2008)

 Segons que ens informa Daniel Guillot, s'ha publicat el volum 4 (2008) de la Revista Bouteloua, que inicia una nova etapa com a publicació de la Fundación Oroibérico i del futur Jardín Botánico Oroibérico.

 ÍNDEX del volum 4
•    Taxones y cultones de la serie Basilares Britton & Rose, del género Opuntia Mill., cultivados en la Comunidad Valenciana. D. Guillot Ortiz, J.A. Rosselló Picornell & E. Laguna Lumbreras, 3-14.
•    Diseño del chaparral californiano en el Jardí Botànic Marimurtra. N. Membrives Fernàndez, 15-22.
•    Algunas citas nuevas del género Agave L., para la flora alóctona española. D. Guillot Ortiz & P. Van der Meer, 23-31.
•    Hibiscus mutabilis L. e Hibiscus indicus (Burm. f.) Hochr., dos especies ornamentales confundidas frecuentemente. J. M. Sánchez, 32-36.
•    Datura wrightii (Solanaceae), a neglected xenophyte, new to Spain. F. Verloove, 37-40.
•    The invasion of Senecio kleinia, an endemic plant from Canary Islands, on the southeastern Spanish coastline. J.L. Villar, M.A. Alonso & A. de la Torre, 41-46.
•    Notas breves, 47-54.
o    Primera noticia acerca del cultivo de Agave geminiflora (Tagl.) Ker-Gawler en España. D. Guillot Ortiz & P. Van der Meer, 47-48.
o    Aptenia ´Red Apple´, un nuevo cultón para la flora alóctona española. D. Guillot Ortiz, J. A. Rosselló Picornell & E. Laguna Lumbreras, 49-53.
o    Centranthus ruber ´Albus´, un cultón alóctono en Cataluña. D. Guillot Ortiz, 54.
•    Reseñas bibliográficas, 55

Més informació

 

Invasiones Biológicas

   Acaba de veure la llum el llibre Invasiones Biológicas, que recull les darreres dades sobre aquest fenomen del canvi global, amb un apartat específic dedicat a la flora invasora i un recull extens de casos d'estudi de diversos grups d'organismes. El llibre ha estat editat a la col·lecció de divulgació del CSIC.

Coodinadors:

Vilà, Montserrat
Valladares, Fernando
Traveset, Anna
Santamaría, Luis
Castro, Pilar

2008   
CSIC, Madrid, 216 pag.

ISBN: 978-84-00-08663-3


Més informació

 

 

Darrera actualització de divendres, 18 de juliol de 2008 13:06