Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Nou manual de seguiment de flora protegida
divendres, 29 de novembre de 2019 13:06
AddThis Social Bookmark Button

El Govern d'Aragó ha publicat un llibret amb el manual de seguiment de la flora d'interès comunitari que és objecte de conservació per l'administració aragonesa, del qual són autors Begoña Garcia i col·laboradors (Garcia et al, 2019).


L'obra, que duu per títol Manual de seguimiento para especies de flora de interés comunitario, inclou 33 tàxons aragonesos dels diversos annexos de la Directiva Hàbitats i presenta el resultat del seguiment de 5 anys. Conté una part metodològica (com es fan els censos, les plantilles de presa de dades, etc.) i les monografies de les 33 espècies que han estat seguides (incloent-hi briòfits, licòfits i pteridòfits), que són Androsace pyrenaica, Apium repens, Arnica montana, Artemisia eriantha, Boleum asperum, Borderea chouardii, Buxbaumia viridis, Centaurea pinnata, Coronopus navasii, Cypripedium calceolus, Diphasiastrum alpinum, Erodium paularense, Euphorbia nevadensis, Galanthus nivalis, Gentiana lutea, Huperzia selago, Leucobryum glaucum, Lycopodium clavatum, Lythrum flexuosum, Marsilea strigosa, Narcissus asturiensis, N. bulbocodium, N. triandrus, Orthotrichum rogeri, Petrocoptis montsicciana, P. pseudoviscosa, Puccinellia pungens, Riella helicophylla, Ruscus aculeatus, Sideritis javalambrensis, Sphagnum spp. i Spiranthes aestivalis, moltes de les quals, presents a la flora dels Països Catalans.

 

L'obra forma part del projecte LIFE+RESECOM (2013-2018), concedit al Govern d'Aragó i al Instituto Pirenaico de Ecología (IPE-CSIC), per tal d'establir una xarxa de seguiment d'espècies i d'hàbitats d'interès comunitari. Des del web del projecte es poden baixar els documents de difusió, els protocols tècnics de seguiment, les eines de presa de dades (incloent-hi Apps per a mòbils d'entrada de dades demogràfiques i corològiques) i els dos llibres produïts, el Manual de les espècies i el Manual dels hàbitats.

 

Més informació

María Begoña García González, Guillén Sanz Trullén, Silvia López Udías, Pablo Tejero Ibarra, José Luís Silva Hernández de Santaolalla, Iker Pardo Guereño, Manuel Pizarro Gavilán, Daniel Gómez García, Carlos Fabregat Llueca, Ricardo García González y David Guzmán Otano (2019). Manual de seguimiento para especies de flora de interés comunitario. Gobierno de Aragón, Saragossa, Dipòsit legal:  Z 790-201 (102 pp, sense ISBN)

Enllaç al document i d'altres materials del projecte LIFE+RESECOM - Feu clic aquí

Darrera actualització de divendres, 29 de novembre de 2019 17:06