Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Nou Catàleg de flora al·lòctona de Catalunya
dijous, 14 de novembre de 2019 11:52
AddThis Social Bookmark Button

Novetat Editorial

Pere Aymerich i Llorenç Sàez acaben de publicar al darrer volum de Mediterranean Botany, que edita la Universidad Complutense de Madrid, un nou catàleg de flora al·lòctona catalana.

Les dades aportades en aquesta llista permeten al autors fer una interessant nova re-anàlisi de la flora al.lòctona de Catalunya i ofereixen una eina de base per als cada dia més nombrosos treballs de recerca sobre plantes introduïdes.

A data de final de 2018 (que és quan els autors han tancat el llistat), la flora catalana al·lòctona és constituïda per 1068 tàxons (espècies i subespècies, incloses les d'origen híbrid), cosa que significa més del doble dels que constaven a la primera síntesi deTeresa Casasayas (Casasayas, 1989).

Igualment, es tracta d'una eina de primer ordre per a la gestió de la flora introduïda al nostre país. Pot sobtar els lectors que als agraïments del treball no hi consta que hagi comptat amb finançament de l'administració pública catalana i que, en canvi, contingui el 50% més del nombre d'al·lòctones oficialment reconegudes al catàleg oficial de la Generalitat, denominat Exocat, que en conté unes 700 (http://exocatdb.creaf.cat/ base_dades/)(accés 14/JUN/2019).

 

Més informació

Pere Aymerich & Llorenç Sáez (2019) Checklist  of  the  vascular  alien  flora  of  Catalonia  (northeastern  Iberian Peninsula, Spain).  Mediterranean Botany 40(2): 215-242. Enllaç al resum i a l'article:  https://doi.org/10.5209/mbot.63608

Darrera actualització de dijous, 14 de novembre de 2019 12:29