Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Modelització de nínxols en invasions de Lilium PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 11 de novembre de 2019 14:40
AddThis Social Bookmark Button

El lliri asiàtic Lilium lancifolium, amb una complexa història d'invasions, ha estat emprat com a model per a comprovar si els nínxols climàtics d'una espècie són conservats o, contràriament, divergeixen, durant el procés d'invasió, en un treball publicat recentment a Scientific Reports per un equip de l'Institut Botànic de Barcelona i d'universitats de Corea (Herrando-Moraira et al., 2019) del qual forma part el nostre company Jordi López-Pujol.

Aquest lliri, silvestre a Corea hauria protagonitzat dues arribades (com a arqueòfit a l'Àsia E, abans de l'any 1500 dC i com a neòfit, posteriorment, a diversos continents). En general, l'article conclou una conservació de nínxol a cada etapa de colonització, després d'un extens i ben documentat estudi dels models climàtics.Més informació

Sonia Herrando-Moraira, Neus Nualart, Albert Herrando-Moraira, Mi Yoon Chung, Myong Gi Chung & Jordi López-Pujol (2019) - Climatic niche characteristics of native and invasive Lilium lancifolium. Scientific Reports 9 (1): 1-16 (enllaç)


Darrera actualització de dilluns, 11 de novembre de 2019 21:50