Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Campanyes d'erradicació a lleres fluvials
dijous, 20 de juny de 2019 11:08
AddThis Social Bookmark Button

Segons que informa el diari digital El Món, durant les darreres setmanes, s'han iniciat campanyes d'emergència per a l'erradicació de plantes invasores en diversos punts del país, principalment en lleres de rius. En destaquem dues:

Alternanthera philoxeroides (Amaranthaceae)

Inclosa al Catàleg espanyol d’espècies exòtiques invasores, és una espècie originària d’Amèrica del Sud, que es va detectar el passat mes de febrer, gràcies als treballs d’un grup expert de la Universitat Autònoma de Barcelona, al riu Mogent, a la Roca del Vallès (Vallès Oriental), per a la qual es va redactar un Pla de gestió o erradicació de l’espècie. Els treballs formen part d'un estudi de La Generalitat, el Consorci Besòs Tordera, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de La Roca del Vallès, Cardedeu i Vilanova del Vallès.

 

 

Retirada de plantes invasores a la riera de Mogent (Foto El Món/Departament de Territori i Sostenibilitat)

 

 

Més informació

Heracleum mantegazzianum (Apiaceae)

El julivert gegant o pampa del Caucas també és inclòs al Catàleg espanyol d’espècies exòtiques invasores, i, simultàniament, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat els treballs per erradicar-la de la riba del riu Segre. Es tracta d’una planta exòtica invasora molt nociva, tant pel que fa al seu impacte en la natura com per les lesions que pot ocasionar en humans. L’actuació comprèn un tram de més de 50 quilòmetres entre les comarques de la Cerdanya i l’Alt Urgell per la llera del riu.

 

 

Pampa del Caucas (Foto: Wikimedia Commons)

 

 

 


Més informació

Darrera actualització de divendres, 5 de juliol de 2019 12:59