Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Translocacions d'amenaçades mediterrànies
dimarts, 21 de maig de 2019 14:03
AddThis Social Bookmark Button

La revista Plant Diversity acaba de publicar en línia un article de revisió de les accions de translocació d'espècies de flora amenaçades a les illes mediterrànies. Al capdavant de l'equip d'autors hi ha els investigadors de Càller (Sardenya) Giuseppe Fenu, Giannluigi Bacchetta i Maria Silvia Pinna, juntament amb especialistes de les diverses illes, on figura Margalida Vicens, del Jardí Botànic de Sòller (Mallorca).

L'article repassa 50 accions de translocació (de 45 tàxons), incloent-hi reforçaments, reintroduccions i introduccions, i analitza els èxits i els fracassos i els factors que han determinat el grau de reeiximent. Destaquen la influència dels recursos invertits, les accions de gestió prèvies a l'acció, l'ús de juvenils o de llavor i el seguiment a llarg termini.

 

Dels Països Catalans, es reporten un total de nou accions sobre els tàxons baleàrics amenaçats Dorycnium fulgurans, Linum maritimum, Myosurus minimum, Ononis crispa, Ononis zschakei i Ranunculus bullatus, amb un cost per cada acció d'entre 12.000 i 17.000 eur.

L'article fa part d'un volum monogràfic editat per Vernon H. Heywood et al que duu per títol Restoration of threatened plant species and their habitats.

 

Més informació

  • Giuseppe Fenu, Gianluigi Bacchetta, S. Christodoulou Charalambos, Christini Fournaraki, Gian Pietro Giusso del Galdo, Panagiota Gotsiou, Angelos Kyratzis, Carole Piazza, Magdalena Vicens, Maria Silvia Pinna & Bertrand de Montmollin (2019) An early evaluation of translocation actions for endangered plant species on Mediterranean islands. Plant Diversity 41 (2): 94-104 https://doi.org/10.1016/j.pld.2019.03.001 - enllaç a l'article
Darrera actualització de dimarts, 21 de maig de 2019 14:16