Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Nova Llei de Biodiversitat, a Andorra
dimecres, 15 de maig de 2019 09:22
AddThis Social Bookmark Button

 

Fa unes setmanes s'ha publicat al diari oficial andorrà la nova Llei 7/2019 de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge, que té la particularitat que és de l'únic territori dels Països Catalans que no està sotmès a l'entramat normatiu de la Directiva Hàbitats i, per tant, del dret que emana de la UE.

 

Destaquem, al títol II, el desenvolupament de l’Estratègia nacional de la biodiversitat d’Andorra i la creació de la Comissió de Coordinació i Desenvolupament de l’Estratègia (CENBA), com a òrgan consultiu i de coordinació entre el Govern, els comuns i la societat civil.

 

Al títol III s'estableixen els principis d’actuació a adoptar en la conservació de la biodiversitat (s'hi inclou tant en l’àmbit genètic com en el de les espècies, i també dels hàbitats prioritaris) i algunes mesures específiques, com ara la possibilitat de regular l'ús de  productes químics per protegir els insectes pol·linitzadors o la creació d’un sistema informàtic de recopilació de les dades referents a la biodiversitat.

 

També s’estableixen i es regulen les categories d’espècies en funció del seu respectiu règim de conservació, que seran establertes pel Govern, amb l’informe previ de la CENBA, estableix per via reglamentària els nivells de protecció de les espècies, que tindran les condicions (i) d’espècie protegida, (ii) amenaçada, (iii) en perill d’extinció o (iv) extingida. Aquestes categories són acumulatives, i cadascuna pressuposa la classificació en la o les anteriors. Les qualificacions esmentades es poden aplicar tant a espècies com a subespècies, varietats o poblacions concretes, o bé a totes les espècies d’un determinat grup taxonòmic.


Més informació

Darrera actualització de dimecres, 15 de maig de 2019 09:40