Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Projecte de restauració de l'abocador de Garraf
dilluns, 16 d'abril de 2018 08:59
AddThis Social Bookmark Button

E. Badia i J.M. Tost durant la presentació del projecte (Foto: AMB)

 

S'acaba de presentar el nou projecte de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) de restauració de la Vall de Joan, indret del Massís de Garraf que ha acollit les escombraries de la ciutat de Barcelona des de fa dècades.

 

Els treballs de restauració, que van iniciar-se el 2001 - en els 20.000 m2 que corresponen a Gavà -  van quedar aturats el 2010 per falta d'aportació de fons. La zona que resta per restaurar ocupa unes 40 Ha, totes dins del terme municipal de Begues. Amb l'aprovació per part de l'AMB del nou projecte bàsic es millora la proposta paisatgística anterior, així com la naturalització de l'espai, a l'hora que suposa també una reducció dels costos d'execució. El pressupost total és de 27,7  M€.

 

Es tracta d'una obra d'envergadura, on s'hauria de poder assajar una restauració ecològica a gran escala, incloent-hi la gestió de la flora.  El text de la notícia de l'AMB destaca que "la forma plana del relleu a la part superior permetrà el pas de fauna i la naturalització de l'indret, implicarà la integració d'espècies d'alt valor ecològic i un increment de la biodiversitat. Aquest procés farà d'aquest antic abocador un espai singular, un altiplà de prats dins l'accidentada topografia del massís del Garraf, com a testimoni geogràfic del servei que va prestar  a l'àrea metropolitana de Barcelona".

 

Aquesta notícia, però, no deixa de ser força redundant amb la difosa el passat 19 de novembre.

 

Més informació:

Notícia AMB 12/4/18 - Web AMB

Notícia 19/11/17 - El Punt/Avui

Darrera actualització de dilluns, 16 d'abril de 2018 09:11