Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Pilar Catalan, distingida per la Botanical Society of America
dimarts, 3 d'octubre de 2017 08:36
AddThis Social Bookmark Button

Pilar Catalan en el moment de rebre el guardó (Foto: Universidad de Zaragoza)La investigadora aragonesa Pilar Catalán ha estat distingida com a membre d’honor (Corresponding member 2017) de la Botanical Society of America. Es tracta d’un reconeixement de gran prestigi, que només havien rebut abans dos investigadors de l’estat espanyol, i que s’atorga a científics distingits per llurs aportacions rellevants a la ciència de les plantes.


La trajectòria científica de la premiada és àmpliament coneguda i respectada, però volem destacar aquí les seves contribucions a la Biologia de la Conservació, tant en els aspectes de catalogació (corologia, identificació, avaluació, priorització), com en els de sistemàtica (especialment sistemàtica molecular) i filogènia-filogeografia d’espècies amenaçades o els de biologia poblacional (estructura genètica, reproducció, etc.), principalment en grups de gramínies (Poaceae: Festuca, Brachypodium). Ha sabut crear un equip d’investigació de Biologia vegetal i Evolució d’excel·lència al seu voltant (BIOFLORA).


Pilar Catalán és catedràtica de Botànica de la Escuela Politécnica Superior de Huesca (EPSH, Universidad de Zaragoza) i de la Universitat Estatal de Tomsk (Rússia) i  miembre del comitè director del consorci internacional Brachypodium, especialitzat en l’estudi de plantes-model de la família de les gramínies.


La nostra enhorabona a la guardonada pel merescut reconeixement!Més informació

 

 

 

Pilar Catalan, distingida per la Botanical Society of America

http://www.unizar.es/sites/default/files/styles/large/public/actualidad/0_pcatalan-bsa.jpg?itok=3cQQ2Zl5

La investigadora aragonesa Pilar Catalán ha estat distingida com a membre d’honor (Corresponding member 2017)de la Botanical Society of America. Es tracta d’un reconeixement de gran prestigi, que només havien rebut abans dos investigadors de l’estat espanyol, i que s’atorga a científics distingits per llurs aportacions rellevants a la ciència de les plantes.

La trajectòria científica de la premiada és àmpliament coneguda i respectada, però volem destacar aquí les seves contribucions a la Biologia de la Conservació, tant en els aspectes de catalogació (corologia, identificació, avaluació, priorització), com en els de sistemàtica (especialment sistemàtica molecular) i filogènia-filogeografia d’espècies amenaçades o els de biologia poblacional (estructura genètica, reproducció, etc.), principalment en grups de gramínies (Poaceae, Festuca, Brachypodium) . Ha sabut crear un equip d’investigació de Biologia vegetal i Evolució d’excel·lència al seu voltant (BIOFLORA).

Pilar Catalán és catedràtica de Botànica de la Escuela Politécnica Superior de Huesca (EPSH, Universidad de Zaragoza) i de la Universitat Estatal de Tomsk (Rúsia) i miembre del comitè director del consorci Internacional Brachypodium, especialitzat en l’estudi de plantes-model de la família de les gramínies.

La nostra enhorabona a la guardonada pel merescut reconeixement!

Més informació

Notícia, 7/9/2017 – Universidad de Zaragoza

http://www.unizar.es/noticias/pilar-catalan-distinguida-miembro-de-honor-de-la-botanical-society-america).

Informació equip de recerca BIOFLORA – Web del grup

http://www.bifi.es/bioflora/index.html

Darrera actualització de dimarts, 3 d'octubre de 2017 08:47