Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Es presenta la nova Flora del Montseny
dimarts, 19 de setembre de 2017 18:58
AddThis Social Bookmark Button

 

 

L’acte ha comptat amb les intervencions inicials dels diputats responsables del Parc Natural del Montseny, Jesús Calderer (Diputació de Barcelona) i Lluís Costabella (Diputació de Girona), en representació de les institucions que han donat suport a la recerca i a la publicació del llibre.


A continuació, dos dels autors, Gerard Pié i Llorenç Sàez han destacat els principals resultats científics obtinguts, de manera sintètica. Així, han establert els nous percentatges d’elements corològics (on destaca, percentualment, una menor representació de l’element mediterrani), un limitat grup d’endemismes estrictes (pràcticament només Saxifraga vayredana i S. genesiana i, encara considerant fins a les Guilleries) i, en canvi un grup rellevant d’un centenar d’espècies molt rares a Catalunya (com ara Epipogium aphyllum o Bothrychium matricarifolium) i que atenyen el seu límit sud al Montseny, amb diferenciació genètica respecte a les poblacions pirinenques, que representen un valor de primer ordre a preservar.


Finalment, l’acte, organitzat també com a debat (“Parlem de...”) ha obert un torn de reflexions sobre la necessitat imperiosa i urgent del relleu generacional i el suport a la recerca en biodiversitat vegetal, en declivi documentat, així com l’establiment d’un sistema modern de recopilació i gestió de la informació en bases de dades. Totes dues coses són fonamentals per a fornir la base de les decisions en conservació de flora als espais naturals.

 


Més informació

Darrera actualització de dimarts, 19 de setembre de 2017 19:05