Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Miconia: nova revista botànica
dimecres, 5 d'abril de 2017 12:23
AddThis Social Bookmark Button


El Centre Excursionista de Catalunya anuncia la creació d’una nova revista de botànica catalana anomenada Miconia, promoguda per l’Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina. El nom de la revista és dedicat al botànic, metge i farmacèutic Francesc Micó (Vic, 1528 – Barcelona, 1592).



Figuren com a equip editorial de la nova revista Josep Nuet, Valentí Gonzàlez i Àngel M. Romo, vinculats a l’Equip Ramon Pujol. Miconia accepta articles “de recerca botànica, sobretot sobre flora i vegetació, en català”. Farà un número cada any.



La revista indica que es crea “davant de les dificultats de publicar segons quins treballs en les revistes botàniques existents actualment”, amb el subtítol de “revista botànica catalana independent”. Al blog de la revista Miconia es subratlla aquesta voluntat, tot afirmant que “com que no depèn de cap institució acadèmica, pot publicar el que cregui que és interessant, al marge d’altres criteris o interessos”. El funcionament d’acceptació previst no inclou revisors independents però sí el vist-i-plau dels tres editors. Es configura, doncs, amb un sistema diferent de l'avaluació per parells comuna en les revistes científiques.


Els primers articles ja es poden descarregar des del Blog de la Revista i inclouen dades d’un nou projecte (FITOCAT) d’exploració botànica de zones poc cobertes segons dades del Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya.


Més informació: