Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Vulnerabilitat de la flora de les illes mediterrànies
dimarts, 28 de març de 2017 15:49
AddThis Social Bookmark Button

Illots de Ses Margalides, davant la costa d'Eivissa (Foto: C. Blanché)

 

Acaba de publicar-se a la revista Regional Environmental Change, l'article de Frederic Médail, que duu per títol The specific vulnerability of plant biodiversity and vegetation on Mediterranean islands in the face of global change, on revisa la vulnerabilitat de la flora de les illes mediterrànies.

 

Médail, professor de la Universitat d'Aix-Marseille, lidera des de fa uns anys, diversos projectes de recerca sobre flora de les illes del Mare Nostrum, en particular el projecte d'illes petites de la Mediterrània (PIM). En aquest context, analitza el valor de la flora de les més de 10.000 illes i illots en termes d'originalitat (endemismes, relictes, forjadores d'ecosistemes específics), en evolució històrica.

 

A la vista de les amenaces detectades, relacionades amb la urbanització, la fragmentació dels hàbitats o el turisme insostenible, però també les més recents, com ara l'escalfament climàtic, l'aridificació, l'augment del nivell del mar o les invasions biològiques, l'autor reclama mesures de conservació a llarg termini d'aquest extraordinari patrimoni biològic, juntament amb un aprofundiment dels esforços de recerca que s'hi esmercen.

 

Euphorbia margalidiana, un endemisme de Ses Margalides, estudiat a la tesi doctoral de Josep Vicens

 

Més informació

  • Médail, F. (2017) - The specific vulnerability of plant biodiversity and vegetation on Mediterranean islands in the face of global change.Regional Environmental Change, [en línia]: 1-16. DOI 10.1007/s10113-017-1123-7 Enllaç a l'article
Darrera actualització de dimarts, 28 de març de 2017 16:22