Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Invasions "subtils": els artròpodes subterranis
dilluns, 13 de març de 2017 10:50
AddThis Social Bookmark Button

La revista Molecular Ecology acaba de publicar un article on es revela que comunitats senceres d'artròpodes subterranis poden esdevenir invasores a conseqüència de la introducció de biodiversitat exòtica.

 

L'artice, entre els autors del qual figura el Dr. Juli Caujapé, analitza la presència d'artròpodes per mitjà de metagenòmica del mtDNA. Per comparació amb les seqüències emmagatzemades en bancs de dades, conclouen que a les illes oceàniques, entre el 40-80 % de les espècies detectades són introduïdes.

 

Les conclusions de l'article són una crida d'atenció a la mesofauna del sòl per a entendre d'extensió planetària i les conseqüencies ecològiques de les introduccions d'espècies.

 

Més informació

  • Francesco Cicconardi, Paulo A. V. Borges, Dominique Strasberg, Pedro Oromí, Heriberto López,Antonio J. Pérez-Delgado, Juliane Casquet, Juli Caujapé-Castells, Josémaría Fernández-Palacios, Christophe Thiébaud & Brent C. Emerson (2017). MtDNA metagenomics reveals large-scale invasion of belowground arthropod communities by introduced species. Molecular Ecology (e-pub.) - doi: 10.1111/mec.14037. Enllaç a l'article