Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 82 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
E-Flaixos en BCP, 5 Imprimeix
divendres, 18 d'abril de 2008 18:42
AddThis Social Bookmark Button
Donem a conèixer de manera breu (“Flaixos”) diverses informacions i notícies relacionades amb la Biologia de la Conservació de Plantes, referides a l’actualitat en conservació, congressos, webs i publicacions que què ha tingut coneixement el Portal BioC. (veure E-Flaixos anteriors (1-4))

Reports sobre actualitat i diverses activitats en Biologia de la Conservació de Plantes al Bolletí Electrònic del Servei de Protecció d’espècies de les Illes Balears ("Clorofil•la").

Entre les diverses activitats reportades al volum 10 de Clorofil•la, destaquem (a)  l’ anàlisi de l’estat de conservació de Helianthemum marifolium subsp. origanifolium, que consta al Catàleg Balear d'Espècies Amenaçades, dins la categoria d'espècies en perill d'extinció, (b) l’ Elaboració del Pla de Recuperació d' Apium bermejoi i l’anàlisi de la situació crítica d’aquesta espècie a Mallorca, c) Pinus pinaster, a les illes Balears, noves localitats i anàlisis genètiques o d) Projecte de construcció i instalació de plaques fotovoltaiques a Formentera i afectació a Delphinium pentagynum subsp. formenteranum (tàxon que va ser Planta del Mes del Portal BioC, vegeu-ne la fitxa ).

El pressupost del conjunt d’activitats de conservació reportades al 2007 per aquest servei suma la quantitat de 500.000 Euros.


 
Finalitzada el 4 d’abril la Conferència electrònica DIVERSEEDS

Ha tingut lloc durant els mesos de març i abril el congrés virtual Diverseeds E-Conference, estructurat en tres àmbits de debat.

• Forum I: An integrated approach to in situ and ex situ conservation
• Forum II: Landrace conservation and use
• Forum III: Utilization and policy for Neglected and Underutilized Crops

El contingut de les ponències i debats electrònics es pot consultar encara a internet
 

 
Predació i dispersió de glans per escarabats

El departament de comunicació del CSIC ha fet pública una nota donant a conèixer el resultat de les investigacions realitzades al Parque Natural de los Alcornocales (Cadis) per l’equip format per J.R. Verdú, de la Universitat d’Alacant i col•laboradors del CSIC sobre els hàbits d’un escarabat copròfag (Thorectes lusitanicus) que, de manera similar a la mirmecocòria, pot facilitar la supervivència i germinació de les granes (glans) de les espècies de Quercus, i també llur protecció enfront de predadors (aus i rosegadors)


 Foto: Servei de Comunicació CSIC
 


PUBLICACIONS

Nou web del Jardí Botànic MariMurtra (Blanes)

Nou format i nous continguts en un lloc web renovat, d’esplèndida factura, del Jardí Botànic que gestiona la Fundació Carl Faust en la seva nova etapa.

 

The Open Conservation Biology Journal

Ja han començat a aparèixer els primers articles de 2008, corresponents al segon volum de la revista The Open Conservation Biology Journal, dins del marc de les publicacions que Bentham Open està promovent per mitjà d’accés lliure a continguts d’internet, amb format, però de revista científica (submissió de manuscrits, comitè de revisors, etc.). El sistema compta ja amb moltes revistes de temàtica diversa i des de finals de 2007 s’ ha obert al camp de la Biologia de la Conservació.
 

 

Índex de contiguts dels darrers volums de les revistes:


Acta Botanica Barcinonensia , vol 51 (2008)
CONTINGUT:

La problemàtica taxonòmica d'Ophrys asilifera Vayr. i d'Ophrys passionis Sennen (Orchidaceae). The taxonomical problems of Ophrys asilifera Vayr. and Ophrys passionis Sennen (Orchidaceae)
Autor: Arnold, J. E

Notes florístiques de l'Alt Pallars (Pirineus centrals). Floristic notes of the upper Pallars county (Central Pyrenees)
Autor: Aymerich, P

Addicions a la flora vascular del Parc Natural del Cadí-Moixeró i de les serres veïnes (Prepirineus orientals ibèrics). Additions to the vascular flora of the Cadí-Moixeró Natural Park and neighbouring Pre-Pyrenean areas (eastern Iberian Pyrenees)
Autor: Aymerich, P. ; Soriano, I. ; Llistosella, J.

Aportació al coneixement florístic de les Guilleries i del Collsacabra (Catalunya oriental), II. Contribution to the floristic knowledge of Guilleries and Collsacabra (eastern Catalonia, Spain)
Autor: Pérez-Haase, A. ; Batriu, E. ; Mercadé, A.

Nous xenòfits al Baix Empordà (Catalunya). New alien plants in Baix Empordà (Catalonia, Spain)
Autor: Mallol, A. ; Maynés, J.

La vegetació del delta de l'Ebre (VII): els tamarigars (classe Nerio-Tamaricetea Br.-Bl. et O. Bolòs 1958). Revisió sintaxonòmica dels tamarigars de Catalunya. The vegetation of the Ebro delta (VII): Tamarix communities (class Nerio-Tamaricetea Br.-BI. et O. Bolòs 1958). Syntaxonomic revision of Tamarix communities of Catalonia, Spain
Autor: Curcó, A.

Aportació al coneixement dels boscos mesòfils de la Catalunya Central, I; fagedes i rouredes. A contribution to the knowledge of mesic forests from Central Catalonia, NE Spain, I; beechwoods and oakwoods
Autor: Mercadé, A.


Enllaç a Acta Botanica Barcinonensia
   


 

Bouteloua, vol. 2 (2008)

Segon volum publicat d’aquesta revista amb un número anual, dedicada a articles i notes sobre flora ornamental, on es poden trobar referències de gran utilitat per a identificar espècies al•lòctones.
CONTINGUT

D. Guillot, J. A. Rosselló, G. Mateo & & L. Escudero. Claves para el género Lavandula L. cultivado en la Comunidad Valenciana, 5

J. M. Sánchez & X. Argimón. Parthenium L. (Asteraceae), nuevo género para la flora ornamental europea, 14

D. Guillot & P. Van der Meer. Una nueva cita de la especie Agave salmiana Otto ex Salm-Dyck en la Comunidad Valenciana, 19

Cultivares, 24
    o    D. Guillot Ortiz. Algunas cultivariedades del género Pelargonium L´Hér. ex Aiton comercializadas en la            Península Ibérica, 25
    o    D. Guillot Ortiz. Algunas cultivariedades de Anthurium andraeanum Linden comercializadas en Valencia, 28

Reseñas bibliográficas, 31

Iconografía botánica, 33Enllaç a Bouteloua   (també hi ha enllaç per a obtenir còpia en pdf)


 

Flora Montiberica 38 (2008)

 

Darrer volum publicat (volum 38, març de 2008), d’aquesta revista que s’ocupa de la flora del Sistema Ibèric s.l. publicada des de València, que inclou, entre d’altres, catalogacions UICN (Carex vesicaria, CR), noves cites per plantes rares a Catalunya (Orchis spitzelii, Ferula loscosii), nous tractaments per a Hieracium o un report sobre flora amenaçada del Alto Tajo.

CONTINGUT:

MATEO SANZ, G. & J.L. LOZANO TERRAZAS– Sobre dos híbridos nuevos de Geum L. (Rosaceae) en la provincia de Teruel, 3-6

MATEO SANZ, G., J. FABADO ALÓS & C. TORRES GÓMEZ– Sobre un nuevo híbrido del género Achillea (Compositae) en el Sistema Ibérico, 7-8.

LÁZARO BELLO, J.A. – Novedades florísticas en los montes de Torozos (Valladolid), 9-12.

DEL EGIDO MAZUELAS, F. & E. PUENTE GARCÍA – Orchis spitzelii Saut. ex W.D.J. Koch en la Cordillera Cantábrica, 13-15.

PUENTE CABEZA, J. – Algunas plantas interesantes para la flora de Aragón, II, 16-20.

BLANCO CASTRO, E. & T. MARTÍN GIL – Nuevas poblaciones de Thelypteris palustris Schott. (Thelypteridaceae) en la zona centro (Burgos y Segovia, cuenca del Duero), 21-24.

MATEO, G. – Revisión sintética del género Hieracium L. en España, V. Sect. Cerinthoidea, 25-71.

SERRA, L., J. PÉREZ-BOTELLA & J.F. MOTA – Ferula loscosii (Lange) Willk. (Apiaceae), novedad para la Comunidad Valenciana, 72-76

ALEJANDRE SÁENZ, J.A. & M.J. ESCALANTE RUIZ – Aportaciones de interés corológico a la flora vascular de Castilla y León, 77-80.

BENITO ALONSO, J.L. – Dos plantas raras en el humedal de Villa Juanita (Castiello de Jaca, Pirineo aragonés), 81-89

LAGUNA, E. – Reseña bibliográfica: “Flora amenazada y de interés del Parque Natural del Alto Tajo”, 90.


Enllaç a Flora Montiberica (i als articles disponibles en pdf)

Darrera actualització de divendres, 18 d'abril de 2008 19:10