Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Conferència de S. Massó al CSIC PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 6 de juny de 2017 08:15
AddThis Social Bookmark Button

La Residència d'Investigadors del CSIC organitza una sèrie de conferències que avui acull el nostre company del BioC Sergi Massó, amb la conferència Són compatibles la guerra i la conservació de plantes?

 

Que les guerres tenen un impacte negatiu sever en l’ésser humà i en la biodiversitat és un fet que, a dia d’avui, ningú pot discutir. Però, paradoxalment, alguns d’aquests efectes adversos (tot i que èticament no siguin acceptables) creen algunes situacions que, en darrera instància, han donat lloc a accions beneficioses per a la conservació d’algunes plantes. L'autor farà una breu revisió de diferents casos d’estudi arreu del planeta i en diferents períodes històrics i mostrarà com fins i tot les zones i activitats de caire militar poden actuar de reserves naturals si es prenen les decisions administratives apropiades i amb base científica.


L'acte tindrà lloc a al Sala d'Actes del C/Hospital, 64 de Barcelona. L'entrada és lliure.


Més informació

Darrera actualització de dimarts, 6 de juny de 2017 08:23
 
Seguiment 2017 de Delphinium bolosii PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 23 de maig de 2017 11:43
AddThis Social Bookmark Button

El passat divendres dia 19 va concloure la primera fase de la campanya 2017 de seguiment demogràfic de Delphinium bolosii que coordina Maria Bosch. Enguany s’han visitat les poblacions d’Artesa de Segre, de Sant Llorenç del Munt i d’Ulldemolins.

 

Hi ha col·laborat els guardes del parc de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac, de la Diputació de Barcelona i agents rurals, personal del Parc Natural del Montsant i de Medi Natural, de la Generalitat de Catalunya.

 

Les dades provisionals suggereixen un any d’increment dels percentatges de floració respecte a anualitats anteriors. En les properes setmanes es verificaran, en una segona fase, els estadis de floració i fructificació en alguns nuclis poblacionals.

 

Campanya de seguiment de l’esperó de Bolòs a Ulldemolins (Priorat) el 19/5/2017 (Foto: Maria Bosch)


Darrera actualització de dilluns, 29 de maig de 2017 08:40
 
EL BioC a la Jornada sobre Col·leccions Científiques de la UB PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 19 de maig de 2017 07:43
AddThis Social Bookmark Button

Visita amb estudiants al Jardí Ferran Soldevila el 2 de maig de 2017 (Foto: J. Simon)

 

El passat dimecres 17 de maig va tenir lloc a l’Edifici Històric de la UB una sessió organitzada pel vicerectorat d’Arts, Cultura i Patrimoni on es va debatre el futur de les col·leccions científiques de la Universitat de Barcelona. Entre els participants hi va intervenir Amèlia Gómez, en nom del CEDOCBIV, així com el membre del BioC Cèsar Blanché,  en relació al Jardí Ferran Soldevila proposant una gestió integrada com a col·lecció científica de plantes vives que, al mateix temps és un recurs de recerca i de docència i s’hi van destacar les actuacions del GIBAF derivades del projecte d’aprenentatge-servei “Jardins per a la Salut”, amb participació de membres del nostre equip.

La setmana passada mateix, diversos grups d’estudiants de Botànica farmacèutica han participat a les visites guiades pels professors Maria Bosch, Joan Simon i Cèsar Blanché al jardí, on s’han estudiat les espècies medicinals a través dels dispositius mòbils connectats als materials enllaçats pel codis QR que havien desenvolupat llurs companys de fa dos cursos

Darrera actualització de divendres, 19 de maig de 2017 07:49
 
Efecte del canvi climàtic sobre els arbres de Davidia PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 23 d'abril de 2017 18:39
AddThis Social Bookmark Button

Davidia involucrata Baill. (Davidiaceae). Foto: Autors

 

Acaba de publicar-se als Scientific Reports l'article Potential effects of climate change on geographic distribution of the Tertiary relict tree species Davidia involucrata in China, del qual són autors Jordi López-Pujol i Sonia Herrando, juntament amb un bon nombre d'autors xinesos.


L'article, tot desenvolupant noves aplicacions del treball de modelització de distribucions, permet fer projeccions de la situació, l'any 2070, d'un arbre relicte del Terciari, Davidia involucrata, a la Xina en el context de canvi climàtic, identificant les àrees d'on pot desaparèixer.


Els autors proposen àrees protegides prioritàries, tot subratllant com és de rellevant la planificació de la conservació d'aquesta i d'altres espècies paleondèmiques de similar distribució per respondre a potencials efectes anàlegs del canvi climàtic

Més informació:

  • Tang, Cindy Q.,  Yi-Fei Dong, Sonia Herrando-Moraira, Tetsuya Matsui, Haruka Ohashi, Long-Yuan He, Katsuhiro Nakao, Nobuyuki Tanaka, Mizuki Tomita, Xiao-Shuang Li, Hai-Zhong Yan, Ming-Chun Peng, Jun Hu, Ruo-Han Yang, Wang-Jun Li, Kai Yan, Xiuli Hou, Zhi-Ying Zhang & Jordi López-Pujol (2017). Potential effects of climate change on geographic distribution of the Tertiary relict tree species Davidia involucrata in China. Scientific Reports | 7:43822 | DOI: 10.1038/srep43822
Darrera actualització de diumenge, 23 d'abril de 2017 19:12
 
Conferència de J. López sobre flora la Xina PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 23 d'abril de 2017 18:19
AddThis Social Bookmark Button

El nostre company Jordi López-Pujol participa demà al Cicle: DILLUNS DE CIÈNCIA: de quina manera els humans estem transformant la Terra: l'Era de l'Antropocè - III de la Residència d'Investigadors del CSIC.

 

 

 

La seva conferència, La flora de la Xina, víctima del creixement econòmic? tindrà lloc a les 18:30 h i serà emesa en streaming

 

 

 

Més informació

  • Resum: La Xina és el tercer país del món en termes de diversitat vegetal. Des de l’àmbit científic, s’estan fent esforços per tal d’incrementar el coneixement d’aquesta flora i poder així establir les bases per a la seva conservació, amb l’esperança que no s’hagi arribat massa tard.
  • Lloc de la sessió: Sala d'Actes de la Residència d'Investigadors (C/Hospital, 64   08001 Barcelona) - Entrada lliure
Darrera actualització de diumenge, 23 d'abril de 2017 18:27
 
Seminari IBB, a càrrec de Sergi Massó PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 28 de març de 2017 16:24
AddThis Social Bookmark Button

Avui dia 28/3/2017, ha tingut lloc a la Sala Salvador de l'Institut Botànic de Barcelona una nova edició dels Seminaris IBB, que ha anat a càrrec del nostre company Sergi Massó.

 

El tema del seminari ha estat «Reinterpretació de Cynara baetica basada en el principi integratiu de delimitació d’espècies», com a avançament dels resultats de la seva tesi doctoral.

 

 

 

 

Sergi Massó (Foto: Twitter)

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL