Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Estada de F. Màrquez al nostre laboratori PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 16 d'abril de 2009 14:01
AddThis Social Bookmark Button

Francisco Márquez García, del Departamento de Producción Forestal y Pastos, Finca la Orden-Valdesequera de la Consejería de Economía, Comercio e Innovación (Junta de Extremadura) visita el nostre laboratori d'isoenzims, sota la supervisió de Jordi López-Pujol.

F. Márquez realitza la seva estada al laboratori del BioC en el marc dels treballs de diversitat isoenzimàtica que formen part de la seva tesi doctoral, que es centra en la biologia de la conservació de l'endemisme extremeny Centaurea tentudaica.
 
Nou article sobre pol·linització de Delphinium PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 2 d'abril de 2009 13:51
AddThis Social Bookmark Button

 Acaba de distribuir-se el volum 23 de la revista Orsis (2008) que conté l'article dels membres del BioC:

Orellana, M.R, A. Rovira, C. Blanché & M. Bosch. Effects of local abundance on pollination and reproduction in the narrow endemic endangered species Delphinium bolosii (Ranunculaceae). Orsis, 23: 27-46

 

L'article que forma part dels treballs de la tesi doctoral de M.R. Orellana i del projecte REN 03-1815 GLO dirigit per M. Bosch ,  i ha comptat també amb el suport del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, analitza el procés de pol·linització de l'espècie amenaçada Delphinium bolosii i l'efecte de la mida dels nuclis poblacionals sobre l'eficàcia dels insectes pol·linitzadors, així com la deposició de pol·len d'espècies competidores que viuen en contacte amb l'esperó de Bolòs a les localitats de la Noguera i del Priorat. El treball indica les conseqüències de la proliferació d'esbarzers (Rubus ulmifolius), en expansió a causa de l'abandonament de les pràctiques agrícoles tradicionals

Per a més detalls, podeu consultar el resum de l'article si seguiu llegint la notícia:

 

 

Darrera actualització de dijous, 2 d'abril de 2009 13:54
Llegiu-ne més...
 
Col·laboració amb el Banc de Germoplasma PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 26 de març de 2009 19:17
AddThis Social Bookmark Button

La investigadora del BioC M.C. Martinell ha col·laborat en el treball de camp de recol·lecció de mostres de germoplasma de Peucedanum schottii i de Silene sennenii, espècies que fan part del projecte de recerca en curs de l'equip, en el marc de les activitats de constitució del Banc de Germoplasma de flora amenaçada de Catalunya, endegat pel Jardí Botànic MariMurtra (Blanes, La Selva).

Aquesta part del projecte ha estat realitzada per un equip d'investigadores en pràctiques portugueses, sota el patrocini de British American Tobacco. En el bloc d'una d'elles (Viviana Lopes) es pot trobar la crònica de l'activitat.

També han participat en el projecte altres investigadors del BioC, com M.R. Orellana (recol·lecció i preparació de llavors de diversos tàxons) i C. Blanché (certificació de processos).

Més informació


 

 
Noves dades cromosòmiques mediterrànies PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 19 de març de 2009 11:53
AddThis Social Bookmark Button

 Acaba de distribuir-se el volum 18 de la revista Flora Mediterranea , editada per la societat botànica mediterrània OPTIMA , corresponent a l'any 2008.

Aquest volum inclou un bon nombre de contribucions al coneixement de les plantes de la Mediterrània Oriental i de les illes majors, així com les notes necrològiques de Pierre Broussalis i Nickola Dicklic, recentment traspassats.

Com és habitual, hi apareix el número corresponent  (18) de la sèrie Mediterranean Chromosome Number Reports, editada a cura de G. Kamari, C. Blanché i S. Siljak-Yakovlev, sota els auspicis de la Comissió internacional de Cariosistemàtica i Sistemàtica molecular d'OPTIMA i que, en aquesta ocasió, aplega contribucions amb nova informació citogenètica de 43 tàxons, incloent-hi la descripció d'una nova espècie (Pimpinella nana Pimenov, del desert de Judea) que un cop més, demostra la vitalitat i la significació dels estudis cromsòmics en el conjunt de la recerca sobre biodiversitat vegetal mediterrània.

 

Darrera actualització de dimarts, 23 de febrer de 2010 10:45
Llegiu-ne més...
 
Primers microsatèl·lits d'Aquilegia revelats PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 12 de març de 2009 18:53
AddThis Social Bookmark Button

 

Per primera vegada, el BioC ha pogut incorporar informacions genètiques procedents de marcadors de DNA ultravariables (microsatèl·lits) al coneixement de les espècies amenaçades que estudiem.

Concretament, els primers experiments exitosos han estat obtinguts aquesta mateixa setmana, al Laboratori de Biologia Molecular del Jardín Botánico Viera y Clavijo , on el nostre company Jordi López Pujol realitza una estada de recerca a l'equip dirigit pel Dr. Juli Caujapé, assessor del projecte CGL2007-60475/BOS.

 


 

Els primers resultats (vegeu imatge) corresponen a 3 microsatèl·lits nuclears, assajats en Aquilegia paui i Aquilegia vulgaris, que fan part de l'estudi de diversitat genètica poblacional d'ambdues espècies als Ports de Tortosa. Aquestes dades complementaran les ja obtingudes a través de marcadors isoenzimàtics i les de seqüenciació també en curs i permetran un coneixement molt detallat de la genètica de poblacions del corniol dels Ports, com a base de les mesures de conservació que mereix aquest tàxon amenaçat (vegeu-ne la fitxa a La planta del mes del Portal BioC)

 

Darrera actualització de dijous, 19 de març de 2009 12:21
 
Estada de J. López a Canàries PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 17 de febrer de 2009 20:48
AddThis Social Bookmark Button

L'investigador del CSIC i membre del BioC Jordi López-Pujol, ha iniciat una estada d'un mes i mig al Laboratori de Biodiversitat Molecular del Jardín Botánico Canario "Viera y Clavijo" per desenvolupar-hi els treballs de caracterització de la diversitat genètica d'Aquilegia paui a través de l'anàlisi de marcadors de DNA de gran resolució (microsatèl·lits nuclears i cloroplàstics).

El treball es durà a terme sota la direcció del Dr. Juli Caujapé-Castells, cap del Departament de Biodiversitat Molecular i Banc de DNA del Jardí i de la investigadora del mateix laboratori, Dra. Ruth Jaén, experts reconeguts en aquestes tècniques, en el marc del projecte de recerca CGL2007-60475/BOS del MEC, del qual el Dr. Caujapé és assessor.

Més informació

 
<< Inicia < Anterior 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL