Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Finalitzades les campanyes de l'estiu 2009 PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 2 de setembre de 2009 13:10
AddThis Social Bookmark Button

Han finalitzat les campanyes de camp (recol·lecció, biologia de la pol·lnització, censos) i de laboratori (diversitat genètica isoenzimàtica), corresponents als treballs previstos al projecte del MEC CGL2007-60475/BOS.

Les localitats visitades han estat les de les poblacions catalanes de Aquilegia paui, Dichoropetalum schottii i Silene sennenii, així com les de D. schottii del N. de Grècia, dels Alps Maritims (Provença) i del Friüli-Trieste (Itàlia). Igualment, s’ha incorporat al projecte l’estudi de l’endemisme d’àrea extremadament reduïda Ligusticum huteri (restringit a la zona culminal del Puig Major, a Mallorca), en col·laboració amb el Dr. L. Sàez, de la UAB i personal del govern de les Illes Balears.

Ligusticum huteri, endemisme del Puig Major (Mallorca). Foto: C. Blanché

A més dels membres del BioC i del personal del DMAH, el treball de laboratori ha comptat amb la participacio de Moisés Soto (del Jardín Botánico Canario), que ha estat al nostre laboratori els mesos de juny i juliol, i en el treball de camp de les campanyes a l’estranger, hem rebut l’ajut d’A. Strid (Copenhagen), J. Boillot (Porquerolles), i L. Feoli i T. Cusma (Trieste). Pel que fa al treball de pol•linització i d’hivernacle, hem comptat amb l’assessorament d’A. Dafni (Haifa), que ha estat a Barcelona durant els mesos de juliol i agost. A tots ells, el nostre agraïment.




Darrera actualització de dijous, 5 de novembre de 2009 15:58
 
A. Dafni a Barcelona PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 2 de juliol de 2009 14:13
AddThis Social Bookmark Button
El Professor Amots Dafni, de la Universitat de Haifa (Israel) ha iniciat avui una estada sabàtica de dos mesos al nostre laboratori, des d'on impartirà el curs sobre Biologia de la Pol·liniització els propers dies 16 i 17 de juliol, així com diversos altres cursos a Jaca i a Holanda.
Darrera actualització de dimarts, 21 de juliol de 2009 19:03
 
Estada de M. Soto al nostre laboratori PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 3 de juny de 2009 12:25
AddThis Social Bookmark Button

Moisés Soto, investigador del Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo de Las Palmas, s'ha incorporat des d'ahir i fins a finals del mes de juliol, al nostre equip de recerca, per col·laborar en els estudis de diversitat genètica corresponents al projecte de recerca vigent.

Concretament, participarà en els estudis de diversitat isoenzimàtica de Aquilegia paui, A. vulgaris i Peucedanum (=Dichoropetalum) schottii que analitzen la variabilitat genètica de poblacions de plantes d'àrea extremadament reduïda.

Moisés Soto forma part de l'equip de recerca dirigit pel Dr. Juli Caujapé a Las Palmas (assessor del  projecte) i actualment està investigant en genètica de poblacions d'espècies amenaçades del gènere Crambe a les Illes Canàries.

 
El BioC, present a Trondheim (Noruega) PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 28 de maig de 2009 01:33
AddThis Social Bookmark Button

L'equip de recerca en Biologia de la Conservació de Plantes (BioC) ha estat present a la conferència internacional sobre Conservation Genetics, que ha tingut lloc a Trondheim (Noruega), organitzada per la ESF i NINA, del 23 al 26 de maig (Vegeu Notícia al Portal BioC). 

La comunicació presentada, signada per M.C. Martinell, J. López-Pujol i C. Blanché, duia per títol New and rediscovered populations of Stachys maritima in the Iberian Peninsula:  Re-evaluation of its genetic diversity i donava a conèixer les conseqüències de l'examen isoenzimàtic de les darreres troballes en poblacions artificials creades pel transport antròpic de sorres i la població del Delta del Llobregat, en la comprensió dels processos d'erosió genètica i de colls d'ampolla soferts per l'espècie, així com diverses guies per a la seva correcta gestió.

 

 La comunicació dels membres del BioC, a la sessió de Pòsters de ConGen (Foto: C. Blanché)

 

 
Projecte docent al Monestir de Pedralbes PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 22 de maig de 2009 16:20
AddThis Social Bookmark Button

Ahir al vespre va tenir lloc al Museu del Monestir de Pedralbes , a Barcelona, l'acte de presentació del "Jardí Virtual del Monestir", realitzat en el marc de les activitats del grup d'innovació docent GIBAF , en el qual participen diversos membres del BioC.

La iniciativa ha partit del conveni entre el Museu del Monestir i el grup d'innovació per a desenvolupar un suport virtual informatiu per a les plantes medicinals conreades al jardí medieval del Monestir, que reprodueix un hort de simples vinculat a la farmàcia del convent. El treball sobre cada planta ha estat desenvolupat per una parella d'estudiants de Botànica farmacèutica (Facultat de Farmàcia, UB), dirigits pels professors Carles Benedí i Anna Rovira, amb el suport del prof. Joan Simon, i serà disponible via internet a partir del setembre, de manera que hom podrà trobar documentació i fotografies sobre cada espècie en qualsevol moment, fins i tot quan la fenologia de cada espècie no en permiti l'observació directa. En aquests moments, tanmateix, la col·lecció presentava un magnífic aspecte i permet conèixer in situ i en plena floració una cinquantena llarga de plantes medicinals, en el marc incomparable del claustre del monestir. En recomanem vivament la visita.

 L'acte va comptar amb la presència de la directora del Museu, Anna Castellanos, la Cap d'Estudis de Farmàcia, Concepció Amat, l'ex-degà de la Facultat, Josep Boatella i els professors organitzadors de l'activitat.

 

Els estudiants autors del "Jardí Virtual del Monestir de Pedralbes" a la sortida de l'acte de presentació. A la dreta, la Directora del Museu i els professors Carles Benedí, Anna Rovira i Joan Simon. Foto: J. Simon.

 

Darrera actualització de divendres, 22 de maig de 2009 16:27
 
Conservació de poblacions, als Seminaris BIOC PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 27 d'abril de 2009 13:40
AddThis Social Bookmark Button

Com a continuació de la sèrie de Seminaris BioC que organitza el nostre equip de recerca, el proper dia 6 de maig tindrà lloc el seminari "Figures de conservació de flora a escala de població".

El seminari es proposa fer un repàs de les categories infraespecífiques (UG, unitats de gestió; ESU, evolutionary significant units; DPF, discrete population fragments, etc.) que poden identificar poblacions o grups de poblacions com a prioritats de gestió i conservació, sobretot després que la Ley de Biodiversidad així ho permet (en sintonia amb normes d'altres països). La metodologia de treball consistirà en l'aportació per part dels assistents d'informacions sobre aquest tipus de figures, que finalitzarà amb la producció d'un full/resum que serà distribuït posteriorment entre els participants.

La sessió tindrà lloc:

  • Dimecres 6 de maig
  • Hora: 10:30-11:30 h
  • Lloc: Sala de Reunions, Unitat de Botànica, Facultat de Farmàcia. 
 
La sessió és oberta a la participació de les persones interessades.
 
<< Inicia < Anterior 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL