Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Campanya de prospecció a Itàlia 2011 PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 24 d'agost de 2011 10:18
AddThis Social Bookmark Button

Figura 1.- D. schottii a Orizzoli, 1200 m (Foto: J. Molero)

Durant els dies 22 al 27 de juliol, els membres del Bioc Julià Molero i Ana Rovira han dut a terme una campanya de prospecció de Dichoropetalum (=Holandrea) schottii i Stachys maritima al NW i CW d’Itàlia per a estudis de biologia reproductiva i de diversitat genètica en les seves àrees de distribució global.

Les mostres seran emprades per a l'extracció de material genètic amb destí als estudis sobre biogeografia i fragmentació de poblacions petites del projecte CGL2007-60475/BOS finançat pel Ministeri d'Educació i Ciència (de fet, es tracta de la darrera campanya del projecte que ha finalitzat el dia 31 de juliol), que es duu a terme en col·laboració amb l'Institut Botànic de Barcelona. Els resultats  permetran interpretar correctament la posició marginal i perifèrica de l'única població ibèrica de D. schotti (a la Garrotxa) així com els patrons de diversitat genètica de S. maritima a la regió mediterrània. A continuació podeu veure el reportatge que ens han tramès els autors.

Llegiu-ne més...
 
Campanya a Croàcia i a Itàlia PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 27 de juliol de 2011 11:21
AddThis Social Bookmark Button

Trsat, Rijeka. Localitat de Dichoropetalum schotti (Foto: S. Massó)

Els membres del BioC Jordi López-Pujol i Sergi Massó han realitzat durant aquest mes de juliol una campanya de camp per tal de mostrejar noves localitats de dues espècies que són objecte de recerca de l'equip des de fa uns anys: Dichoropetalum schottii i de Stachys maritima a Croàcia i al sud d'Itàlia, dins del conjunt de recol·leccions que es van iniciar el 2009 als Alps Marítims, a la regió de Trieste-Eslovènia i als Balcans (Pindus, Grècia).

 

Darrera actualització de dimecres, 27 de juliol de 2011 12:13
Llegiu-ne més...
 
El BioC, present a Gran Canaria PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 18 de juliol de 2011 16:46
AddThis Social Bookmark Button

En el decurs del recentment celebrat “I Encuentro Nacional de Conservación Genética en Plantas”, que ha tingut lloc fa uns dies a Las Palmas de Gran Canaria (vegeu Notícia BioC), dos membres del nostre equip han presentat dues comunicacions científiques: Algunas piezas básicas para la preparación de una estrategia de conservación genética de la flora (C. Blanché & J. Simon) i CromoCat y GenoCat: dos bases de datos genéticas con estrategias diferentes (J. Simon & C. Blanché). Us n'oferim els resums a continuació:

Darrera actualització de dilluns, 18 de juliol de 2011 17:08
Llegiu-ne més...
 
Bunium bulbocastanum, nova fitxa AFA del BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 27 de juny de 2011 09:54
AddThis Social Bookmark Button

Dins el volum de l'addenda 2010 del Libro Rojo (vegeu Notícia del Portal BioC de 27/6/2011), s'ha publicat la fitxa amb la informació actualitzada per a Bunium bulbocastanum L., redactada pels investigadors del BioC J. Molero, M.C. Martinell, A. Rovira, M. Bosch, J. López-Pujol, J. Simon i C. Blanché.

Llegiu-ne més...
 
Canvi cap a l'autogàmia al corniol dels Ports PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 3 de juny de 2011 09:56
AddThis Social Bookmark Button

La prestigiosa revista Plant Systematics and Evolution acaba de publicar en línia (31 de maig de 2011) l'article de M.C. Martinell, A. Rovira, C. Blanché i M. Bosch, membres del BioC "Shift towards autogamy in the extremely narrow endemic Aquilegia paui and comparison with its widespread close relative A. vulgaris" en què es donen a conèixer els resultats sobre la recerca en sistemes reproductius i pol·linització del corniol dels Ports, amb una nova estratègia d'autogàmia, inesperada en una planta amb morfologia floral tan (aparentment) especialitzada en la pol·linització per insectes: no hi rep ni un sol visitant floral.

Corniol dels Ports (Aquilegia paui). Foto: M.C. Martinell

Aquests resultats són congruents amb els baixos nivells de diversitat genètica detectats i hom assumeix que l'autogàmia es converteix, així, en un mecanisme d'aïllament respecte al corniol comú (Aquilegia vulgaris) que viu a poca distància, al mateix Massís del Port i aporta informacions rellevants per a la gestió d'aquest endemisme del sud de Catalunya, totes les poblacions del qual són preservades al Parc Natural del Port i legalment protegides per decret 172/2008. L'estudi s'ha dut a terme amb el suport del projecte de recerca CGL2007-60475 del MEC i del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

A continuació s'ofereix el resum i l'enllaç a l'article:

Darrera actualització de divendres, 3 de juny de 2011 10:38
Llegiu-ne més...
 
Trasllat de Silene sennenii al Jardí Botànic PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 1 de juny de 2011 16:46
AddThis Social Bookmark Button

Míriam Aixart, David Beltran i Sergi Massó, al Jardí Botànic de Barcelona, durant la cessió de les plantes de Silene sennenii (Foto: C. Blanché)

Avui s'ha traslladat un centenar d'individus de Silene sennenii, que han estat objecte de recerca al Servei d'Hivernacles i Vivers (SHV) de la Facultat de Farmàcia (UB) cap al Jardí Botànic de Barcelona, on seran mantinguts als vivers d'aquesta institució per a la continuació de la conservació ex situ d'aquesta espècie, estudiada pel BioC.

Darrera actualització de dimecres, 1 de juny de 2011 17:15
Llegiu-ne més...
 
<< Inicia < Anterior 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL