Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Ús sagrat de plantes aromàtiques mediterrànies PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 5 de desembre de 2019 14:53
AddThis Social Bookmark Button

Acaba de publicar-se en línia un article coordinat per Amots Dafni i Guillermo Benítez sobre la comparació històrica de l'ús de quatre plantes aromàtiques (murtra, alfàbrega, romani i sàlvia trilobada) en les religions monoteistes mediterrànies, en el qual ha participat el nostre company Cèsar Blanché. L'article ha estat publicat a Economic Botany, revista que edita el New York Botanical Garden.



Amots Dafni, professor jubilat de la Universitat de Haifa (Israel), va ser convidat pel BioC per impartir un curs monogràfic sobre biologia de la pol·linització a la UB i després va ser professor visitant al nostre grup i va acollir al seu departament la nostra companya Mane Martinell, en una estada l'any 2009. La col·laboració amb ell ha continuat posteriorment en el camp de la botànica històrica i els usos sagrats de plantes a les religions mediterrànies.


Més informació

  • Amots Dafni,  Theodora Petanidou, Irini Vallianatou, Ekaterina Kozhuharova, Cèsar Blanché, Ettore Pacini, Matin Peyman, Zora Dajić Stevanovic, Gian Gabriele Franchi & Guillermo Benítez (2019). Myrtle, Basil, Rosemary, and Three-Lobed Sage as Ritual Plants in the Monotheistic Religions: an Historical–Ethnobotanical Comparison. Economic Botany, XX(X), 2019, pp. 1–26 - Enllaç a l'article