Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Col·laboració del BioC amb la Universitat de València PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 27 de març de 2019 16:41
AddThis Social Bookmark Button

 

S'acaba de publicar a Global Ecology and Conservation la revisió de l'estat de coneixements del grup de Delphinium ser. Fissa, amb noves dades sobre demografia, modelització de nínxols, diversitat genètica i filogeografia d'un grup de tàxons estretament relacionats entre sí (Delphinium fissum subsp. fissum i subsp. sordidum, D. bolosii i D. mansanetianum), amenaçats i protegits i, la majoria, endèmics de la Mediterrània Occidental. L'estudi conclou que seria més eficient una avaluació i una gestió agrupada de les poblacions en el seu conjunt, actualment sota protecció de diverses administracions (vegeu resum al Portal BioC).

 

Delphinium bolosii, una de les espècies estudiades, a la vall del Segre (Foto: M. Bosch)



L'estudi parteix de la col·laboració iniciada fa uns anys des del BioC amb aleshores investigadors del Jardí Botànic Marimurtra i la progressiva incorporació de nous especialistes, cadascun amb aportació de dades i coneixement dels respectius camps d'expertesa. L'equip, finalment, ha agrupat investigadors de l'Institut Botànic de Barcelona (Jordi López-Pujol, Sergi Massó i Sònia Herrando-Moraira), de la Universitat de València (Josep A. Rosselló), d'Ingniagreen (Alberto del Hoyo) i de la Facultat de Farmàcia de la UB (Maria Bosch, Joan Simon i Cèsar Blanché)

 


Més informació

  • Enllaç a l'article: Bosch, M., Herrando-Moraira, S., del Hoyo, A., López-Pujol, J., Massó, S., Rosselló, J.A., Simon, J., Blanché (2019) - New conservation viewpoints when plants are viewed at one level higher. Integration of phylogeographic structure, niche modeling and genetic diversity in conservation planning of W Mediterranean larkspurs, Global Ecology and Conservation 2019, doi:https://doi.org/10.1016/j.gecco.2019.e00580.
Darrera actualització de dimecres, 27 de març de 2019 16:50