Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Són compatibles conservació i activitat militar? PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 9 de gener de 2019 18:09
AddThis Social Bookmark Button

Els terriroris analitzats a l'article



Els membres del BioC i del GReB Sergi Massó, Cèsar Blanché, Llorenç Sàez i Jordi López-Pujol són autors d'un article acabat de publicar en línia a la revista Collectanea Botanica en què es reflexiona sobre els efectes no buscats que genera l'activitat militar sobre la biodiversitat vegetal.

Després de repassar els evidents efectes devastadors de guerres i tota mena de destruccions, s'analitzen casos en què la preservació d'espais naturals situats fora de la devastació d'hàbitats causada per d'altres activitats antròpiques, en tractar-se de zones reservades o militaritzades. S'hi revisen casos de l'antiguitat i actuals, i a escala internacional, així com exemples del nostre país, entre els quals el castell de Xàtiva, el de Sant Ferran a Figueres, les instal·lacions culminals del Puig Major o l'illa de Cabrera.

L'article acaba amb una sèrie de recomanacions de gestió finals, tot destacant la necessitat de transferència de la gestió d'aquestes instal·lacions, almenys en part, a les autoritats competents en el regiment del medi natural.

 

Més informació


  • Massó, S., Blanché, C., Sáez, L. & López-Pujol, J. 2018. Are plant conservation and war compatible? The role of areas under dispute, military areas and military relics as nature reserves. Collectanea Botanica 37: e009. https://doi.org/10.3989/collectbot.2018.v37.009  (enllaç a l'article)
Darrera actualització de dimarts, 15 de gener de 2019 10:01