Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
En marxa el cens 2018 de l'esperó de Bolòs PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 24 de maig de 2018 08:25
AddThis Social Bookmark Button

L’accés als nuclis poblacionals de l’esperó de Bolòs (Delphinium bolosii) és difícil en alguns trams. A la imatge, l’equip de campanya al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (Foto: Maria Bosch)

 

 

Aquests darrers dies el BioC ha iniciat la campanya de cens de Delphinium bolosii, corresponent a l'any 2018.

 

De moment, s'han fet prospeccions al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac, on l'equip coordinat per Maria Bosch ha comptat amb la participació dels guardes del parc Antoni Mampel i Iseta Bachs, així com de diversos estudiants en pràctiques. Igualment, s'ha fet el seguiment de la població d'Ulldemolins (Priorat) on han pres part, a més de Maria Bosch, el tècnic de flora del DTES Artur Lluent i els agents rurals Mireia Martinez i Carles Joan Martí així com de Rubió de Baix (La Noguera), amb Marta Bonet, estudiant de Treball Dirigit de la Facultat de Farmàcia.

 

Les primeres dades obtingudes indiquen un cens estable a Sant Llorenç i un increment notable d'individus emergits a Ulldemolins i a Rubió, respecte als anys anteriors, a més d'episodis de reclutament per germinació de noves plàntules. Caldrà verificar si els individus reproductius censats acaben fent granes i contribuint efectivament a l'ampliació del nombre d'efectius de les poblacions durant aquest any.

 

Més informació

Darrera actualització de dijous, 24 de maig de 2018 11:13