Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Conservació de les orquídies de Corea PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 4 d'abril de 2018 07:48
AddThis Social Bookmark ButtonLa prestigiosa revista Botanical Review, editada pel New York Botanical Garden, acaba de publicar l'article Patterns of Genetic Diversity in Rare and Common Orchids Focusing on the Korean Peninsula: Implications for Conservation, de la qual és autor el nostre company del BioC Jordi López-Pujol, juntament amb investigadors coreans de la Gyeongsang National University i de la Plant Conservation Division del Korea National Arboretum.L'article analitza els nivells de diversitat genètica de 68 espècies d'orquídies, a través de l'examen de parells de tàxons rars i llurs congèneres d'àmplia distribució. Les conclusions principals són que, en general, les espècies d'orquídies coreanes rares tenen nivells més baixos que els congèneres comuns. Hi ha orquídies rares amb absència total de diversitat al·loenzimàtica (per deriva genètica o efecte fundador), mentre que hi ha també nivells elevats en espècies que han esdevingut rares recentment (principalment per excés de recol·lecció) i que encara no han entrat en procés d'erosió genètica, o bé que es troben en refugis glacials preservats com ara els de les muntanyes Baekdudaegan.


Finalment, es dreça una priorització de les espècies mereixedores de mesures de conservació atenent als paràmetres genètics, d'on destaquen les orquídies de l'illa de Jeju, un centre de vacances molt popular i freqüentat que és també un hotspot d'espècies amenaçades i amb baixos nivells de diversitat genètica.


Més informació

Chung, Mi Yoon, Jordi López-Pujol, Sungwon Son, Gang Uk Suh,Tomohisa Yukawa & Myong Gi Chung (2018). Patterns of Genetic Diversity in Rare and Common Orchids Focusing on the Korean Peninsula: Implications for Conservation. The Botanical Review 84 (1): 1–25. Enllaç a l'article