Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Notícies BIOC
Comencen els Seminaris BioC PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 24 d'octubre de 2008 00:43
AddThis Social Bookmark Button

Avui dijous, 23 d'octubre s'ha iniciat la celebració dels Seminaris del BioC, activitat de debat i d'anàlisi en profunditat de temes de recerca en BCP entre els membres de l'equip, que també són oberts a les persones interessades. La primera d'aquestes sessions de Seminari (Anàlisi del nou Decret de Flora Amenaçada de Catalunya) ha tingut lloc a la  Unitat de Botànica de Facultat de Farmàcia (UB, Barcelona). 

Els Seminaris tindran lloc periòdicament i s'aniran anunciant a l'Agenda del Portal del BioC oportunament. La propera sessió es centrarà en qüestions de demografia de poblacions de plantes

 
El BioC al curs de demografia de la SEBCP PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 9 d'octubre de 2008 01:09
AddThis Social Bookmark Button

Els membres del BioC M. Carmen Martinell i Jordi López-Pujol han assistit del 29 de setembre al 3 d'octubre al curs de demografia vegetal "Estudios demográficos de flora amenazada: Utilidad de la demografía en la conservación de especies" organitzat per la SEBCP i el Jardí Botànic de València, que ha tingut lloc a València amb el suport de la Generalitat Valenciana. El curs ha comptat amb 30 alumnes i ha tingut una durada de 40 h, tant de treball acadèmic com de treball de camp, visitant els treballs de conservació que tenen lloc al País Valencià

Darrera actualització de dissabte, 18 d'octubre de 2008 17:18
 
Premi d'Innovació Docent al GIBAF PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 28 de juliol de 2008 17:40
AddThis Social Bookmark Button
 En el darrer Congrés internacional d'Educació superior en Ciències farmacèutiques, celebrat a Santiago de Compostel·la aquest mes de juliol, ha estat premiat el projecte Viquipèdia : Plantes Medicinals, com a metodologia docent més original i innovadora, un treball del GIBAF (Grup d'Innovació Docent en Botànica Aplicada a les Ciències Farmacèutiques), grup consolidat que coordina el nostre company del BioC, Joan Simon i al qual pertanyen diversos membres del nostre equip i d'altres companys de la secció de Botànica de la Facultat de Farmàcia
 
 
 Més informació
 
 
Joan Simon, Montserrat Pujol, Víctor Rimbau, Ester Zulaica i Carles Benedí, professors de la Facultat de Farmàcia de la UB, durant un sopar al Congrés Edusfarm, a Santiago de Compostel·la.
Darrera actualització de divendres, 31 d'octubre de 2008 01:38
Llegiu-ne més...
 
Nova publicació sobre genètica de D. staphisagria PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 2 de juliol de 2008 02:25
AddThis Social Bookmark Button

Acaba d'aparèixer publicada a la prestigiosa revista Genetica, l'article "Genetic diversity in Delphinium staphisagria  (Ranunculaceae), a rare Mediterranean dysploid larkspur with medicinal uses", del qual són autors els membres del BioC: Maria Renée Orellana, Jordi López-Pujol, Cèsar Blanché, Anna M. Rovira i Maria Bosch, que ha dirigit el projecte  del MEC del qual fa part el treball.

L'article destaca els baixos nivells de variabilitat detectats per tècniques isoenzimàtiques (A = 11.8, Ap = 1.6, Ho = 0.026, He = 0.057) i la manca de correlació entre distàncies genètiques i distàncies geogràfiques de les 31 poblacions analitzades, que és interpretada com al resultat d'una dispersió mitjançada per l'home, a causa del seu ús com a medicinal des d'antic, que hauria provocat successius fenòmens de coll d'ampolla genètics.

Més informació 

 
C. Blanché, a les Jornades del Teix PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 30 de juny de 2008 02:03
AddThis Social Bookmark Button

Durant les recentment celebrades "Jornades sobre el Teix a la Mediterrània Occidental" (Olot, 26-28 de juny), el membre del BioC Cèsar Blanché va presentar la ponència titulada "El Teix: biodiversitat per a la Salut", en la qual es destacaven les complexes relacions entre indústria farmacèutica i conservació de la biodiversitat i la necessitat de regulació per part de la normativa CITES de l'explotació de les espècies de Taxus productores de taxans, substàncies emprades en la terapèutica contra el càncer que, durant l'any 2007, van generar un mercat de més de 3.000 milions de dòlars.

Més informació 

Darrera actualització de dilluns, 30 de juny de 2008 02:06
 
M.C. Martinell al workshop sobre Silene PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 22 de juny de 2008 23:09
AddThis Social Bookmark Button

M.C. Martinell ha participat representant el BioC al Workshop Internacional sobre Silene organitzat pel Departament d'Ecologia i Evolució de la  Université de Lausanne, sota el lema Silene : from Populations to Genes.

El workshop ha aplegat els especialistes mundials que investiguen en diversos aspectes del gènere Silene entre els dies 4-9 de maig de 2008 a la localitat de Monte Verità, prop d'Ascona (Suïssa), entre els quals, Janis Antonovics, Deborah Charlesworth, Lynda Delph o Tatjana Giraud.


Foto de grup dels assistents al Workshop, durant l'excursió del congrés a Cimetta, prop de la ciutat de Locarno (Foto: Université de Lausanne). M.C. Martinell, asseguda a la primera fila, la cinquena per l'esquerra.

 

La comunicació presentada va ser  "DIURNAL AND NOCTURNAL POLLINATION OF SILENE SENNENII", de M. Carmen Martinell, Laia Guasch, Maria Bosch, Stefan Dötterl & César Blanché, que descriu el sistema de pol·linització nocturn d'aquesta espècie endèmica de l'Empordà i fortament amenaçada (EN). El treball inclou la col·laboració del BioC amb Stefan Dötterl (Department of Plant Systematics, University of Bayreuth), relatiu a l'anàlisi dels components de l'aroma floral , que demostra la producció nocturna d'emissions amb predomini de beta-ocimè, analitzat per cromatografia de gasos acoblada a espectrometria de masses (GC-MS).

El treball presentat s'inclou en el marc de la tesi doctoral de M.C. Martinell i ha estat suportat econòmicament pel projecte CGL2007-60476/BOS (Ministerio de Educación y Ciencia), que compta amb el DMAH de la Generalitat de Catalunya com a EPO (Entitat Promotora-Observadora)

Més informació:

Lloc web del Workshop Silene: from populations to genes  

 
<< Inicia < Anterior 41 42 43 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL