Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qui està en línia?

Tenim 36 visitants en línia

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

Sindicació

feed-image format RSS 2.0
Banc de Germoplasma de flora alpina al MariMurtra Imprimeix
divendres, 26 de juny de 2009 01:50
AddThis Social Bookmark Button

 Finalitza la campanya de recol•lecció i conservació en el Banc de Germoplasma del Jardí Botànic Marimurtra corresponent a la primera fase del programa de flora alpina de la Fundació Carl Faust.

 

Tancament de doble seguretat: les llavors es conserven en tubs hermètics amb gel de sílice dins de pots hermètics també amb gel de sílice (Foto: N. Membrives).

 

A finals de primavera de l’any 2009 s’han incorporat al Banc de Germoplasma del Jardí Botànic Marimurtra un total de 43 poblacions corresponents a 41 espècies vinculades a diferents formacions vegetals de la muntanya mitjana i alta de Catalunya. Aquest material és l’inici de la futura creació d’un jardí botànic alpí als Pirineus com a estratègia de conservació de la flora amenaçada de Catalunya.

Es tracta d’un projecte finançat per l’Obra Social de la Caixa de Catalunya a través d’un conveni amb la Fundació Carl Faust.
Darrera actualització de divendres, 26 de juny de 2009 01:53
Llegiu-ne més...
 
Curs sobre pol·linització, al juliol. Imprimeix
divendres, 5 de juny de 2009 18:23
AddThis Social Bookmark Button
 
 
 
 
Els propers dies 16 i 17 de juliol el GReB , grup de recerca on s'inlcou el BioC, ha organitzat a Barcelona un curs sobre Biologia de la Pol·linització, que anirà a càrrec del Prof. Amots Dafni, de la Universitat de Haifa (Israel), amb motiu de la seva estada sabàtica entre nosaltres.
 
S'ha obert el període d'inscrpcions, que són gratuïtes, però es limita a 15 places, que seran adjudicades per ordre d'inscripció.
 
A l'article complet, trobareu els detalls d'organització del curs.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Darrera actualització de divendres, 5 de juny de 2009 19:00
Llegiu-ne més...
 
Publicada l'addenda a l'Atlas de Flora Amenazada Imprimeix
dimecres, 3 de juny de 2009 12:00
AddThis Social Bookmark Button

 Acaba de publicar-se el nou volum suplementari de l'Addenda 2008 de l'Atlas y Libro Rojo de la Flora Vascular Amenazada de España,  que dóna a conèixer els resultats del projecte AFA3, realitzats entre 2007 i 2008, amb la inclusió de 55 noves espècies no considerades als volums anteriors. El projecte continua durant el 2009, amb els treballs de seguiment de AFA4, dels quals ja vam informar al Portal BioC (vegeu Notícia de 26.03.2009 )

A continuació reproduïm la Nota de Premsa del Director del Projecte, Ricardo Gómez (Dirección General de Medio Natural y Política Forestal, MARM) sobre la presentació de la publicació.

 

 

Darrera actualització de dimecres, 3 de juny de 2009 12:15
Llegiu-ne més...
 
Nou catàleg de flora amenaçada al País Valencià Imprimeix
divendres, 29 de maig de 2009 18:47
AddThis Social Bookmark Button
NOVETAT
 
En la sessió del 22 de maig , el govern valencià va aprovar el nou Decret de creació del Catàleg valencià d’espècies de Flora Amenaçada (Decret 70/2009, DOCV de 26 de maig de 2009) que culmina el procés d’actualització de la normativa de conservació de flora dels territoris de parla catalana, després del balear (Decret 75/2005) i del català (Decret 172/2008).

El nou catàleg valencià desenvolupa, com el català, la normativa bàsica establerta a la Llei de Biodiversitat estatal (Llei 42/2007), encara que de manera força més completa.

El decret valencià declara 42 espècies En Perill, 83 Vulnerables, 109 Protegides No Catalogades i 164 Vigilades (les dues darreres són categories pròpies de la legislació valenciana que desenvolupa les competències en la matèria establertes a la Llei 42/2007). De les 398 espècies que resulten protegides, 397 són plantes vasculars, i una  (Riella helycophylla, protegida per la Directiva Hàbitats) és no vascular.

El nou decret regula també alguns aspectes nous de la llei de microreserves (com ara la seva extensió al medi marí) i preveu tot un seguit de mesures obertes a la participació de la comunitat científico-tècnica valenciana compromesa amb la conservació de la flora. Així, preveu la constitució d’un Consell Assessor de Flora Silvestre, (com preveuen també altres CCAA, com ara Balears, encara que no a Catalunya) i contempla també el paper de diverses altres entitats i institucions en l’estratègia de conservació (Bancs de Germoplasma, el Banc de Llavors Forestals, suport a herbaris, jardins botànics, etc.).

Més informació:
 
Destrucció de plantes protegides a Albarca Imprimeix
divendres, 29 de maig de 2009 01:42
AddThis Social Bookmark Button
En els darrers dies s'han estat duent a terme unes obres d'obertura de fossats i d'un camí que condueix a una bassa a la zona d'Albarca-Montsant que han destruït una part important de l'hàbitat i dels individus d'espècies molt rares a Catalunya. Es tracta de Thymus loscosii i Euphorbia minuta, protegides (llistada al Catálogo Nacional de Especies Amenazadas i a l'Annex 2 del decret de Flora Amenaçada de Catalunya, la primera, i a l'Annex 3 del DFAC-Serra del Monsant, la segona) i de Leontodon crispus, que ha patit una forta disminució d'efectius a la localitat més meridional de l'Europa occidental.
 
 
Obres a la zona del cementiri d'Albarca que afecten poblacions de Thymus loscosii, Euphorbia minuta i Leontodon crispus (Foto: 22 de maig de 2009)

 

Rasa oberta a la zona del cementiri d'Albarca que afecta poblacions de Thymus loscosii, Euphorbia minuta i Leontodon crispus (Foto: 22 de maig de 2009)

 
Ignorem si aquestes obres comptaven amb el preceptiu informe (article 5.2 del Decret de FAC) d'impacte ambiental favorable i, per tant, amb el coneixement i l'autorització del DMAH, o bé si s'han dut a terme sense el coneixement de les autoritats responsables del compliment del decret i de totes les prohibicions que hi consten, essent molt greus ambdues possibilitats. Tan aviat com tinguem coneixement de més detalls, els oferirem a través del Portal del BioC. De moment, veiem amb preocupació l'aplicació del règim de protecció del decret.
 
 
Darrera actualització de divendres, 29 de maig de 2009 15:39
 
<< Inicia < Anterior 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL